Lukovský zpravodaj: Zlínpack s.r.o. – výroba a potisk potravinových obalů


Od května roku 2016 sídlí v lukovské průmyslové zóně společnost Zlinpack s.r.o. Firma zabývající se výrobou obalového materiálu používaného v potravinářském průmyslu. O historii, současnosti a plánech do budoucna jsme si povídali s Milanem Šimíčkem, jednatelem úspěšné firmy.


Na základě poptávky a nedostatku obalových materiálů pro potravinářský průmysl jsme založili na konci roku 1995 firmu Zlinpack s.r.o. Tehdy jsme ještě sídlili ve zlínském baťovském areálu ve 22. budově. Byli jsme jedni z prvních v české republice, kteří začali produkovat uzavírací hliníková víčka na plastové kelímky. Pro představu, třeba na jogurty, saláty, pomazánky a podobné produkty. Rozšiřovali jsme sortiment výrobků obalů na máslo, sádlo, margarín.

Po čase se firma přestěhovala do areálu, bývalých jatek v Prštném, kde jsme pořídili nový tiskový stroj a rozšířili výrobu obalů pro doplňky stravy a etikety.

Jelikož je druhý majitel z Kašavy a Lukov dobře zná, byla volba přestěhování se do lukovské průmyslové zóny nasnadě. Dalším důvodem byla dobrá dopravní dostupnost a v neposlední řadě fakt, že velká většina zaměstnanců k nám dojížděla právě z okolí Lukova.

Nechtěli jsme žádnou starou tovární halu nebo bývalý zemědělský objekt, na které se daly získat dotace. Náš provoz má velké nároky na hygienu a čistotu prostředí. Pracujeme s obaly pro potravinářské výrobky a tak jsou u nás hygienické normy mnohem přísnější než v ostatních tiskárnách.

V současné době máme patnáct zaměstnanců, převážně z okolních obcí. Jsou tu lidé z Kašavy, Štípy, Fryštáku a samozřejmě z Lukova. Musím přiznat, že jsme zde velmi spokojeni a vážíme si vstřícnosti vašeho minulého starosty pana Jiřího Jangota i současného starosty Michala Teplého. Rádi ukazujeme Lukov a okolí našim obchodním partnerům. Ti jej nazývají oázou klidu.

A plány do budoucna? Nechceme nic rozšiřovat a stavět, chceme rozvíjet stávající technologie, pořizovat nové lepší stroje. Chceme, aby naši zaměstnanci i obchodní partneři byli spokojení.


Novější Starší